Tiramisu - Clasic
Sursa Tiramisu - clasic
articol scris de poppy-planet.blogspo blog poppy-planet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- cafea espresso
- cacao pentru pudrat
Nu mai necesita nici un fel de introducere reteta de tiramisu. Un desert specific bucatariei italiene, preferat de foarta multa lume.
Acum vreo cativa anu in urma ma apucasem eu de facut tiramisu. Dar cumparam "crema" sub forma de praf, de la Dr. Otker daca imi amintesc bine, adaugam lapte si paf! era gata. Toata munca mea consta in a imbiba piscoturile cu cafea. Ei nu, de data asta am facut adevarata crema, de mascarpone, cum se face la mama ei acasa.
Se separa oualele. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pana devine ca o pasta mai albicioasa. Se adauga branza mascarpone si se amesteca din nou.
Albusurile se bat si se incorporeaza incet la crema initiala.
Piscoturile se inmoaie in cafea. Mie mi-au ajuns 3 cescute de espresso. Se poate folosi si nes in loc de espresso.
Pe o tava se aseaza un rand de piscoturi, unul de crema (jumatate din compozitie), piscoturi din nou si crema (cealalta jumatate) deasupra.
Se pudreaza cu cacao si se da la frigider vreo 2-3 ore.