contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tiramisu A L Orange

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 Un desert delicios. Merita facut la valau :D 



Ingrediente pentru 4 portii:
  • 4 portocale, filetate
  • 4 linguri de zahar, sau dupa gust
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingura amidon fin de porumb
  • 250 g mascarpone
  • 16 piscoturi
  • 200 ml suc de portocale (am folosit suc natural 100%, direct presat, dar cumparat)
  • 2 linguri Cointreau (lichior de portocale)
  • cacao, fructe de ornat...

Amestecati lingura de amidon cu 2 linguri de suc de portocale. Se fileteaza portocalele.
Feliutele obtinute, împreuna cu tot cu zeama pe care o adunati în timp ce filetati,
le dati într-un vas, adaugati zahar dupa gust si pastaia de vanilie despicata. Se da pe foc moderat. 


Cînd începe a clocoti, adaugati amidonul dizolvat în suc si amestecati usor pîna se îngroasa.
Un minut ajunge. Dupa racire se îndeparteaza pastaia de vanilie,
se adauga mascarpone si se amesteca bine, dar usor. 



Se pregatesc patru pahare, cupe, boluri... ce doriti. Eu am ales pahare de Martini.
În sucul de portocale se adauga cele doua linguri de Cointreau.
Piscoturile se trec prin acest lichid, apoi se aranjeaza dupa bunul plac în recipientele alese.
Eu le-am asezat asa: 


Crema am pus-o cu lingura, avînd grija sa apas usor pentru a umple bine spatiul dintre piscoturi.
Am dat la rece pîna a doua zi, dar nu e nevoie de asa mult timp.
Totusi macar 2-3 ore ar trebuis sa se odihneasca. Înainte de servire se pudreaza cu cacao,
se orneaza cu fructe sau ce doriti si se serveste cu maaare pofta!