Tips & Tricks: Pui Umplut
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- Pentru ca puiul gatit sa fie suculent, este o idee mai mult decat binevenita sa fie scos din frigider cu o ora inainte de a fi gatit. Regula valabila pentru toate tipurile de carne.
- Timpul de coacere al unui pui este legat direct de greutatea acestuia. Un pui de un kilut jumatate are nevoie de o ora si 20 de minute sa se faca la o temperatura de 190 grade C.
- Obiceiul de a verifica puiul din cuptor, de a-l intoarce si de a turna sos din tava peste el, nu este deloc rau, dor ca trebuie sa tinem cont sa nu stam mult cu usa cuptorului deschisa. Se pierde caldura si se incetineste coacerea.
- Cand scoatem puiul de la cuptor, musai sa-l lasam totdeauna un sfert de ora sa se “odihneasca”. Rezultatul? Va fi mai suculent si mai usor de taiat.