contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Timbale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


2 vinete taiate felii
ulei de masline
sare
piper
200-250g paste fainoase(penne pasta)
1 ceapa
250g carne tocata vita
100g carne tocata porc sau amestec carnati
150ml vin rosu
1/2 cup mazare congelata
1 cup pasta de tomate
1 1/2 cups mozarella taiata cuburi mici
3/4 pecorino romano rasa
busuioc tocat marunt

Pregatim feliile de vinete si le "grill-am" pe ambele parti, pana se inmoaie si se rumenesc frumos.
Intr-un vas incapator, uns cu putin ulei de masline, acoperim marginile si fundul cu feliile de vinete; lasam sa cada peste marginile vasului jumatate din feliile de vinete, cu care, la final, vom acoperi umplutura.
Fierbem pastele in apa cu sare. Scurgem pastele.
Intre timp, intr-o tigaie, prajim ceapa (taiata marunt)in 2 linguri ulei de masline, aproximativ 3 min. Adaugam carnea de vita si porc si mai prajim totul aproximativ 5 min. Adaugam si vinul si lasam pe foc pana tot lichidul s-a evaporat.
Luam de pe foc si adaugam mazarea decongelata si sosul de rosii, branzeturile si pastele.Se potriveste de sare si piper.Se adauga si putin busuioc taiat marunt. Amestecam bine totul.
Transferam amestecul de mai sus in tava pregatita si "tapetata" cu vinete. Presam bine cu lingura si inchidem bine cu marginile vinetelor, adaugand si 1-2 felii extra daca e cazul.
Dam tava la cuptorul incins la 350F timp de aprovimativ 35-40min, pana cand branzeturile s-au topit. Scoatem din cuptor si lasam sa se "odihneasca" vreo jumatate de ora.
Il transferam pe o tava si presaram cu extra Pecorino Romano pe deasupra. Se serveste cald, nu fierbinte. Pentru a-l servi taiat felii, are nevoie de cateva ore de "odihna", dar e asa de bun, ca e cam greu de asteptat :))).
Pofta buna.

Articol recomandat de marcela-home.blogspot.com