Tigaie Cu Legume, Oua Si Bacon
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi va propun un preparat perfect pentru un mic dejun intarziat de duminica sau brunch cum se zice pe la americani ;) Cu totii lenevim duminica, pana la 9-10-11 si apoi vrem sa pregatim ceva de mancare :) In acel moment suntem in dilema pentru ca nu stim daca sa facem ceva usor potrivit pentru micul dejun sau ceva pentru pranz, asa ca acest preparat este perfect.
Ingrediente:
2 cartofi(aprox 350 g)
1/2 dovlecel
1/2 ardei rosu
1/2 morcov
150 g kaizer, sunca, costita, bacon
2 fire ceapa verde
sare,piper
boia dulce de ardei
2 oua
1 felie cascaval
branza(optional)
branza(optional)
2 portii
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala si se taie pe jumatate, pe lungime si se pun intr-o cratita cu apa si sare alaturi de morcovul taiat si el pe lungime; se fierb 10 minute la foc mediu.
Intre timp se taie dovlecelul, ardeiul si costita afumata, cubulete si ceapa verde rondele.
Cartofii se taie cubulete mici, morcovul felii sau cubulete; cartofii se pun intr-o tigaie peste 2-3 linguri de ulei incins si se presara sare,piper si boia dulce de ardei.
Se rumenesc cartofii, apoi se adauga morcovul, dovlecelul, ardeiul, ceapa si costita; se amesteca 5 minute pe foc, apoi se opreste focul. Peste se sparg doua oua, se presara bucatele de cascaval si se introduce tigaia in cuptor pentru 15-20 minute. Optional, dupa ce se scoate din cuptor se pun cateva cubulete de branza.
Se serveste cald, alaturi de o salata de legume sau simplu.