Tigaia Boierului
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Am numit aceast fel de mancare "tigaia boierului" mai mult in joaca. Pentru ca nu trebuie sa fii boier ca sa o poti prepara. E atat de simplu de facut si nici nu e costisitoare.
Eu am obiceiul sa pun carne de porc fripta in untura. Imi place gustul, imi aminteste de cel din copilarie, cand singurul mod in care ai mei puteau conserva carnea era acesta.
In viitor o sa va arat cum o pregatesc ...stati aproape ! :) (mai ales ca e sezonul taierii porcului )
Fac o mica paranteza ...in 2008 am fost in Franta si printre alte minunatii am gasit pe rafturile magazinelor si carne de porc in untura. Ei o maruntesc si o amesteca cu untura iar rezultatul e un fel de "pateu"... pe care il mananca pe paine. Ce vreau sa subliniez e ca nu sunt foarte ieftine borcanelele sau cutiutele cu asa zisul pate de carne cu untura, ba chiar e considerat delicatesa si se vinde ca atare, adica scump :)
Daca pana atunci imi faceam doar de dor carne in untura, de atunci am transformat moftul in obicei.
Am vazut, ce-i drept si pe la noi carne fripta in untura, insa nu am cumparat din simplu motiv ca nu-mi inspira incredere. O sa va spun de ce cand o sa va arat cum se prepara carnea pentru pus in untura.
Sa revenim, asadar, la tigaia boierului si sa va arat cum am preparat-o.
Am scos carnea din untura (cca 400g ) si am lasat-o in tigaie sa se incalzeasca pe foc pana s-a topit ...apoi am indepartat cat de bine am putut untura rezultata.
Intr-un castronel am batut ouale (cate unul de persoana, adica 3 ) ca pentru omleta si le-am pus peste carnea din tigaie ...am amestecat putin , apoi am pus capacul peste tigaie si le-am lasat sa se coaguleze de la caldura degajata .I-am mai adaugat doar piper macinat proaspat .
La final am ras deasupra branza de oi marinata tot de catre mine (gasiti pe blog reteta ).
Am servit-o ca atare, cu ardei capia si paine proaspata. E foarte buna si satioasa. Cand mananc asa ceva la micul dejun, nu mai imi este foame toata ziua :))
Incercati!
PS. ...daca nu aveti carne in untura, puteti face "tigaia boierului" cu un rest de friptura ;)