contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tian Provençal

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta provine de la Lilly in the Kitchen.Ea a descoperit-o într-o revista frantuzeasca.Dupa cum stiti,eu înot în dovlecei,asa ca trebuia s-o fac.Reteta originala,spunea Lilly,continea si ceapa.Ea nu a pus,la fel am facut si eu.Cine doreste poate pune însa cîteva felioare subtirele de usturoi.Din asta as fi pus si eu,dar am avut o programare la stomatolog,deci a trebuit sa renunt...si eu nu renunt cu placere chiar la usturoi!Data viitoare,pun sigur sigur! :D
Daca într-o data viitoare as adauga si ceapa,as alege-o pe cea rosie-violet.Ceapa alba este în general mai iute.Consider ca le-ar fura show-ul dovleceiilor si rosiilor.



Ingrediente:

  • dovlecei feliati
  • rosii feliate
  • frunze de busuioc
  • sare de Himalaya
  • ulei de masline extra virgin
Legumele se aseaza în straturi,alternînd felii de dovlecei cu rosii.
Printre felioare se adauga frunze proaspete de busuioc.
Se stropeste cu ulei de masline,se sareaza usor si se da la cuptor
la 200 °C pîna se rumeneste purin deasupra.




Se serveste ca atare,sau ca garnitura pe lînga un file de salau de exemplu.Bineîntels ca merge bine pe lînga orice fel de peste sau pui.Mie mi-ar place chiar si peste paste cu putin pecorino romano sau parmezan razuit deasupra.Ar merge bine si cu cubulete de Feta,sau chiar pe lînga un orez aromat.Lasati frîu liber fanteziei,în cazul în care nu va plac legume goale :D

Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com