Thumbprint Chocolate Cookies
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 45 minute
Ingrediente
- 500 gr faina
- 100 gr pudra de cacao
- 250 gr zahar brun pudra
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 2 lingurite esenta de rom
- 100 gr unt
- 250 gr ciocolata cu lapte
- 180 ml frisca lichida
- 2 oua
- cirese confiate
- nuci, alune etc.
- gem
Preparare
- Se incinge cuptorul la 200°
- Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate.Untul cu ciocolata si frisca se topesc impreuna la bain-marie apoi se lasa sa se raceasca putin.Ouale se bat impreuna cu compozitia cu ciocolata apoi se incorporeaza ingredientele uscate.
- Din aluatul obtinut se fac bilute care se aseaza pe o tava tapetata cu foaie de copt.Fiecare biluta se apasa in centru cu degetul mare pentru a face o mica adancitura.Se asaeza in fiecare adancitura cate o cireasa confiata, nuca/aluna sau cate 1 lingurita de gem.Biscuitii astfel obtinuti se dau la copt 8-10minute pana cand s-au rumenit usor.