The Chocolate Cake!
articol scris de retetecalamama blog retetecalamama.ro
3 oua de dimensiune medie
25 de grame de cacao
175 de grame de faina (eu am folosit integrala)
1 lingura buna cu granule pt. cafea instant
125 ml. de apa
1 lingurita rasa de praf de copt
1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
Ganache:
300 de grame de smantana pt. frisca
200 de grame din aceeasi ciocolata cu cel putin 60% cacao
Decor:
100 de grame de ciocolata cu 60% cacao, rasa sau carlionti (aici nu cred ca alegerea mea, de a folosi ciocolata cu 80% cacao, a fost prea fericita, aceasta fiind foarte moale, carliontii nu mi-au iesit atat de frumosi cum as fi dorit)
Deunazi fiica-mea imi spune: "Tu, in adanca-ti maiestrie culinara, o torta de ciocolata nu ai repertoire?" "Hm..." raspund eu... "stiu eu ce sa spun? Stii ca arareori ma apuca pe mine pofta de ciocolata, drept e ca atunci cand ma apuca, de-a dreptul ma arunca-n atitudini decadente!" "Mda", zice progenitura-mi, "asa ceva vreau - o torta decadenta, dezma?at de ciocolatoasa, a very, very chocolate cake!". Si daca dumneaei a vrut - nu mi-a ramas decat sa iau internetul la scuturat, in cautarea a ceva destul de ciocolatos ca sa fie cu adevarat satisfacator. Am gasit o reteta cu adevarat promitatoare, de la care am pornit, modificand pe ici-pe colea, si iata ce a iesit:
Se pune vasul pe foc si se incalzeste doar pana ce se topeste bine ciocolata, dupa aceea se trage deoparte si se pastreaza acoperit:
Ouale se mixeaza cu zaharul, intr-un vas incapator, pana ce se formeaza o crema consistenta. Se adauga laptele:
Faina se amesteca foarte bine cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu:
Mixand pe viteza mica, se adauga compozitia cu ciocolata topita la cea de oua. Se adauga apoi si faina, amestecand cu miscari circulare de jos in sus pana ce se incorporeaza complet:
Chiar daca maglavaisul obtinut vi se pare cam lichid, blatul va fi nemaipomenit, moale si cu o consistenta umeda, o opera de arta el in sine. Asadar, se toarna compozitia obtinuta in forma:
Blatul copt se lasa sa se raceasca putin in forma:
Pentru ganache, se pregateste ciocolata:
Se rupe in bucati si se pune, impreuna cu frisca lichida, pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata in frisca:
Reteta recomandata de cuinabanateana.blogspot.com by Laura Laurentiu