Thanksgiving In Romania
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Am sarbatorit sarbatoarea recunostintei,adica Thanksgiving,impreuna cu Alex,tanara minunata de care v-am mai spus si prietenii ei extraordinari.Ca sa ne facem pofta de gatit,am inceput cu o Margarita .
Am gatiti alaturi de ea,eu fiind ucenic in aceste feluri traditionale americane.La capitolul dulciuri am avut si eu o contributie,adica chiar doua.In rest ca sa mearga treaba unsa am inceput cu margarita,dupa cum se vede.Thanksgiving s-a terminat ,dar eu n-am avut ragaz sa postez.
In plus ,din pacate, noaptea trecuta, bunica ei paterna,tare iubita,s-a prapadit,Dumnezeu s-o odihneasca,asa ca am sa aman restul explicatiilor .
Ca antreuri :prune uscate invelite intr-un fel de bacon crud-uscat,rosii uscate la soare,masline,chips-uri de cartofi,ardeii iuti murati,rosii cherry
Friptura de curcan marinata 24 h cum v-am spus aici si gatita la cuptor cam 6 ore,la foc mic.
umplutura curcanului,care a fost insa gatita separat,din cauza timpului dar mai ales temperaturii de gatire a curcanului.(umplutura contine crutoane de paine ,merisoare,stafide,prune uscate,sare piper si oua batute)
Traditionalul sos de merisoare ( noi negasind decat merisoare uscate,le-a amestecat pentru sos cu visine congelate,urmeaza reteta )
-piure de cartofi cu ceapa verde ,bacon crud prajit,branza chedar.urmeaza reteta.
-varza de bruxelles si conopida,gratinate cu bacon proaspat si gorgonzola.
-nelipsita salata caesar ,care ne place atat de mult.
-sos cu ciuperci,urmeaza reteta
-paine de porumb
-cam asa arata o farfurie traditionala
-placinta cu mere,cu dovleac,triunghiurile mele cu mere si ciocolata
-si vedeta dulciurilor acestei seri :rulada mea (adica a mamei) cu castane.