contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Thai Food // SalatĂ De Mango & Nuci Caju

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Papaya și mango verzi de le vezi pe la supermarket sau pe vreo tarabă în călătoriile tale, să știi că nu sunt alt sortiment decât cel ce-l cunoșteai deja, ci că au fost culese crude pentru a servi drept ingredient principal în salate. Asta fac thailandezii, își folosesc resursele la maximum și în moduri extrem de creative. Salatele cu fructe necoapte, precum Som Tham și Slad Mamuang Si Kheiyw, sunt signature-dishes ale Thailandei și pe bună dreptate, că tare, tare bune mai sunt. 

Som Tham de la mîncătoria din sat.
Ah, să mă scuzi, am rămas pe limba Majestății Sale, Regele Taksin. Som Tham este salata cu papaya verde; Slad Mamuang Si Kheiyw este o delicioasă salată cu mango necopt. Pe prima nu am încercat-o niciodată în propria bucătărie, însă m-am jucat cu cea de mango și am scos-o la capăt proaspătă precum prima zi de primăvară. Hai să te învăț și pe tine, că poate te-ai săturat de salată grecească și ai poftă de depărtări.

Salată de mango și nuci caju executată de yours truly.

Ai nevoie de un mango verde (1 buc.), ceapă roșie (1 buc. mică), usturoi (1-2 căței mici), zahăr de palmier (1 linguriță), sos de pește (1-2 linguri), nuci caju prăjite (1-2 linguri) și coriandru verde.

Mango îl cureți de coajă și apoi îl tai felii subțiri. Ceapa o execuți solzi. Usturoiul îl tai mărunt, mărunt. Nucile caju dacă le ai în variantă raw, pune-le în tigaie și prăjește-le nițeluș, până încep să se rumenească. Amestecă toate ingredientele într-un bol împreună cu zahărul de palmier și un praf de fulgi de chili (tu știi cel mai bine cât de iute poți duce, fii generos cu chiliul în măsura propriilor puteri). Adaugă câteva frunze de coriandru tocate mărunt și în final sosul de pește - cu grijă, pune mai întâi o lingură și gustă; dacă ți se pare că nu e suficient de sărat, mai adaugă până obții efectul dorit.