Terrine Din Piept De Pui
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Terrina este o pasta de carne, ficat, branza, legume, care se coace la cuptor pe baine-marie. Vasul folosit se numeste terrina, de unde si denumirea preparatului. Se pregateste cu o zi inainte pentru a se intrepatrunde aromele. Se poate servi la temperatura camerei sau calda, la pranz sau cina, ca antreu sau la picnic.
Pregatire:
Se macini fin cele 800 g carne de pui. Se adauga lingura de ulei masline, cele 2-3 linguri smantana, patrunjelul si tarhonul tocat fin, sarea si cele 2 albusuri batute tare.
O forma de terrina se tapeteaza cu unt si apoi se aseaza feliile de sunca pe fund si pe pereti formei. Se adauga 1/2 din carnea pui macinata fin cu ierburi si albus, se aseaza ardei copti sub forma de fasi. Doua felii de sunca se toaca julien si se aseaza deasupra ardeiului rosu. Se complecteaza cu restul de carne depui. Se inchide terrina cu restul feliilor de sunca. Se aseaza forma intr-o alta tava cu putina apa si se coace in cuptor pentru o ora si un sfert. Se lasa la racit peste noapte. Se felieazai si se serveste calda sau rece cu sos Bearnaise.
Sosul Bearnaise:
Intr-un bol, pe baine-marie, se amesteca toate ingredientele pana se ingroasa putin mestecand cu un tel pana cana cînd compozia devine ca o emulsie omogena si groasa, avand grija sa nu fie prea mult ca se face ca o budinca. Se poate incalzi la microunde inainte de a fi servit.