Terina Din Pui
Sursa Terina din pui
articol scris de ginavas blog retetecudrag
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiti ca mai acum cateva saptamani v-am spus intr-o postare ca cel mai des gatesc - la cererea publicului-supa de pui( sau gaina, cand e cazul).Si cum de la supa raman o multime de legume fierte si un pui integ, intrebarea fireasca e.....ce fac cu ele? Poate cei mai multi ar spune: salata de beuf(ma rog, de pui).Dar nu e preferata noastra!Si atunci??? Atunci facem o terina, pe care o putem manca dimineata( la micul dejun), intre mese daca ni se face foame, uneori seara, sau o putem lua pachetel, cand plecam la scoala, la treburi, in excursii.
Asa ca am pornit la treaba.Am desosat carnea, am indepartat pielitele.Am montat masina de tocat carne si am trecut carnea de 2 ori, ca sa fie mai fina.Am ales si 2 morcovi fierti si cateva bucatele de telina fiarta.Daca am folosit la supa, putem pune si tulpinile Apio.Am tocat marunt, marunt cateva fire de ceapa verde, cateva fire de usturoi verde si niste marar.Am pus 3 galbenusuri, un pumn de pesmet( 4-5 linguri) si 6-7 linguri de smantana( puteti iaurt, daca vreti mai dietetic), sare, piper.Am amestecat totul foarte bine .Am batut albusurile cu un varf de sare si 2-3 picaturi de lamaie, pana s-au intarit.Le-am incorporat usor in compozitia de carne.
Intr-o tava de terina ( sau chec), tapetata c hartie de copt, am pus aceasta compozitie si am apasat-o bine cu mana, pentru a lua forma tavii.Am stropit-o cu ulei si am dat-o la cuptor, la 180 grade Celsius, deasupr unei tavi cu apa.Dupa 30-40 minute se incearca cu scobitoarea.Cand aceasta e uscata, inseamna ca si terina este gata. Eu am servit-o impreuna cu o salata verde, castravete si ceapa rosie, stropite cu o vinegreta din ulei de masline si otet balsamic.Merge foarte bine si cu un sos din merisoare sau din fructele de padure care va plac!
Cu drag!