Terina De Prune
Sursa Terina de prune
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prune, prune si iarasi prune,atat de pline de vitamine , oare cum as putea sa le neglijez daca natura a fost asa de generoasa cu noi?
De-a lungul timpului ati vazut ca le-am pus in prajituri, in gemuri, iar acum intr-o terina,da nu am sa ma opresc aici, deoarece prunele care le-am folosit acum provin dintr-un "proiect" alcoolos.Cand v-a fi gata am sa va arat cu ce m-am jucat.Intre timp revin la oile, pardon, prunele noastre pentru terina.
Normal ca terina mea in varianta asta este una mai alcooloasa, dar reteta propriu zisa prezinta prea putine % .
Ingredientele de baza :
750 gr prune
150 gr zahar
4 foi de gelatina
50 gr lichior de cirese
50 gr prune uscate fara samburi
50 gr fulgi de migdale
150 smantana
3 linguri vin rosu
Cum spuneam eu prunele le-am avut puse in alcool,asa ca am renuntat la lichior, zaharul l-am redus la 50 grame, iar prunele uscate le-am inlocuit cu cranberries.
Doamnele prune
pe care le-am pus la fiert impreuna cu zaharul(100 gr in cazul in care folositi toata cantitate) la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute pana cand prunele incep sa se inmoaie.
Se mai lasa pe foc pana se reduce cantitatea la aproximativ 500 ml.Cand cantitatea a fost redusa se ia de pe foc si se adauga gelatina pe care in prealabil am pus-o in apa calduta la inmuiat.Tot acum daca folositi lichiorul de cirese, il puteti adauga.
Se amesteca bine pana se dizolva gelatina.Se lasa sa se raceasca.
Fulgii de migdale se pun intr-o tigaie fara grasime si se rumenesc
Daca folositi prune, le tocati, eu am pus cramberries intregi.Le-am preferat pe ele in defavoarea prunelor uscate pt a combina dulceata prunelor cu gustul putin acrisor al minunatiilor rosii.
pe care le-am pus la fiert impreuna cu zaharul(100 gr in cazul in care folositi toata cantitate) la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute pana cand prunele incep sa se inmoaie.
Se mai lasa pe foc pana se reduce cantitatea la aproximativ 500 ml.Cand cantitatea a fost redusa se ia de pe foc si se adauga gelatina pe care in prealabil am pus-o in apa calduta la inmuiat.Tot acum daca folositi lichiorul de cirese, il puteti adauga.
Se amesteca bine pana se dizolva gelatina.Se lasa sa se raceasca.
Fulgii de migdale se pun intr-o tigaie fara grasime si se rumenesc
Daca folositi prune, le tocati, eu am pus cramberries intregi.Le-am preferat pe ele in defavoarea prunelor uscate pt a combina dulceata prunelor cu gustul putin acrisor al minunatiilor rosii.
Dupa ce prunele s-au racit adaugam migdalele siprunele/cramberries, amestecam bine.Pregatim o tava mai mare, sau mai mici pentru portii individuale, le imbracam in folie alimentara si turnam compozitia, niveland.Se da dau la rece pana a doua zi.
In momentul servirii se pregateste smantana , amestecand-o cu restul de zahar si vinul rosu.Se serveste alaturi de terina.Eu am imbracat terinuta :)