Terina De Ciocolata Si Branza Cu Fructe
articol scris de sweetgirlsrecipes.bl blog sweetgirlsrecipes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mod preparare:
Acum 3 saptamani am primit imprumut doua carti cu retete de deserturi. Asa ca am inceput sa le incerc. Reteta aceasta e prima din ele, si va promit ca nu si ultima.
Acesta terina e desertul perfect pentru o cina cu pretentii, dar si pentru o dupa-masa relaxata de vara. E o alternativa sanatoasa si eleganta la inghetata din comert. E racoritoare si hranitoare.
Ungeti cu putin ulei o forma de chec, sau asa cum am facut eu, am uns vreo 6 forme individuale, apoi tapetati-o cu folie de nailon.
Rupeti ciocolata in bucati si topiti-o pe bain-marie, cand s-a topit, amestecati-o si lasati-o sa se raceasca.
Bateti frisca pana se intareste bine. Separat, eu am facut in robotul de bucatarie, se freaca branza pana devine cremoasa. Se incorporeaza coaja de portocala (si lamaie) si 65 g zahar. Amestecand bine, adaugati frisca batuta si ciocolata topita si racita.
Umpleti cu atentie forma de chec (formele individuale), niveland suprafata. Bagati-le la congelator pentru cel putin pentru 4 ore, sau pana cant vor fi servite.
Amestecati fructele cu zaharul si puneti-le pe foc mic pana cand se topeste zaharul si apoi adaugati coniacul.
Ca sa scoateti terina din forme introduceti fundul formei in apa fierbinte pentru 30- 40 de sec. Apoi rasturnati-o pe farfurie, indepartand folia si forma.
Serviti terina alaturi se fructele pregatite calde.
Reteta recomandata de www.sweetgirlsrecipes.blogspot.com