Tempura Cu Creveti
Sursa Tempura cu creveti
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tempura este un preparat japonez foarte simplu de facut (ca un fel de pane), folosit pentru peste, fructe de mare sau legume.
Pentru tempura se folosesc:
- 1 ou
- 100 ml apa rece, de la gheata
- 3 linguri faina
Mai intai se pregatesc crevetii, cam 500 g, decongelati si stersi ca sa nu fie uzi.
Intr-o tigaie nu foarte mare, dar adanca, pune ulei sa se incinga foarte bine. Uleiul trebuie sa aibe o inaltime de aproximativ 4 cm, daca nu mai mult.
Tempura se pregateste exact cand uleiul e fierbinte, nu inainte. Intr-un castron bate bine oul, adauga apa si amesteca. Adauga faina si amesteca putin, nu prea mult. Pot ramane cocoloase de faina neamestecate, ele dand o consistenta aparte amestecului prajit.
Baga crevetii in oul batut si prajeste-i in uleiul incins 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate-i pe servetele absorbante. Serveste crevetii calzi,cu sos japonez.
Cum eu nu am avut toate ingredientele pentru un astfel de sos, am folosit substituenti:
- 5 cm ghimbir prospat, ras
- 2 linguri sos soia
- 6 linguri vin alb, dulce
- zeama de lamaie
- sare dupa gust
Pofta buna!