Ţelină, Caju, Morcovi Stir Fry
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru cei care tin post, iata o reteta chinezeasca tare simpla, deloc grea si delicioasa. Prima data cand am mancat acest tip de mancare in China, mi s-a parut ceva tare ciudat. Prima impresie a fost ca trebuie sa aiba un gust dulce si greu. M-am inselat, caci mi-a placut tare mult si de atunci am mai mancat aceasta mancare in alte cateva restaurante. Am intalnit si alte variante ale acestui deliciu: cu porumb dulce in loc de morcov, sau cu telina, morcov si ardei iute. Eu azi am optat pentru prima varianta pe care am mancat-o. Adica aceasta:
3 tije de telina verde
1 morcov mare
100 g caju crud
2 lingurite ulei vegetal
2 catei usturoi
3 fire ceapa verde (numai partea alba)
1 praf sare
1 lingurita ulei de susan
In primul rand intr-o tigaie incingem o lingurita de ulei vegetal si adaugam caju crud
il prajim usor amestecand repede cu spatula sa nu se arda (operatiunea dureaza cam 5 minute), dupa care il punem deoparte
taiem tijele de telina verde: pozitionam cate o tija cu deschizatura in jos, apoi taiem usor oblic cu cutitul feliutele, vom obtine feliuta in forma de V
morcovul il taiem in 2 pe lungime, dupa care fiecare jumatate in feliute subtiri
partea alba de la ceapa o taiem rondele, usturoiul il zdrobim cu lama cutitului dupa care il tocam bucatele
intr-o tigaie incingem cealalta lingurita de ulei vegetal, adaugam usturoiul si partea alba de la ceapa, calim cateva secunde pana se elibereaza aroma placuta
adaugam morcovul si mai amestecam pret de 1 minut
adaugam si feliutele de telina, mai calim cateva secunde
urmeaza caju prajit
amestecam totul bine (nu lasam foarte mult pe foc! vom dori niste legume usor prajite, dar crocante), potrivim de sare, picuram uleiul de susan, amestecam din nou si stingem focul.
servim imediat
la inceputul mesei
in loc de aperitiv
sau ca garnitura alaturi de mancaruri cu carne
sau orez
legume crocante, gust delicios
Enjoy!