Telemea De Hochland Cu Mucegai Si Alte Angarale
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
In sfarsit i-a venit sorocul, am desfacut telemeaua de vaca de la Hochland, pusa pe 13 aprilie si tratata cu mucegai imprumutat de la alta branza.
A mucegait tare mult pe exterior, asa ca, ultima data cand am verificat-o, am intepat-o din loc in loc cu o scobitoare.
Textura e foarte misto, e moale, gustul e nitel cam amarui (cam ca branza cu mucegai de la Hochland facuta de ei insisi, culmea e ca Paladin, de la care am imprumutat mucegaiul nu e deloc amarui).
Nu e picanta, dulceag amaruie mai degraba. Cred ca cel mai misto ar merge cu pepene.
Ce am mai facut, pai ia, eu fac ce fac de mult, vorba poetului. Adica am avut chef de salata orientata din cartofi noi. Simpla si banala, cat se poate de simpla si banala.
Ceapa, cartofi noi fierti in coaja (m-a mancat), masline, ou si maioneza pentru ca asa am avut eu chef, cu maioneza.
Am mai gatit o chestie care imi place cum a iesit, dar pana atunci, niste poze pentru Alina.
Mai intai, sa tinem un moment de reculegere, podoaba Casandrei nu mai este, amin, asa arata inainte, cum arata dupa ce am lasat-o fara par, de fapt nu eu, oamenii care tund caini, nu pot sa va arat, ii e asa de rusine de ea ca nu mai vorbeste cu mine.
Deci asa arata a caine:
Poza cu pasaretul din dotare, ala scuipa pe geam, numai tampenii fac.
Garoafele din geam, le merge extraordinar, cateva din plantele atacate de pasari, unul din trandafirii din gradina (vecinii cica nu mai iese nici unul, ca vezi doamne nu i-am tuns, ete fleosc) si planta zisa si “mana maicii domnului” care miroase teribil de frumos, mai ales noaptea, cand eram mici mancam florile, sunt foarte dulci.
Astea au fost, cum spuneam, pentru Alina. Am lasat potaia la tuns si m-am dus in Billa sa iau ceva pentru reteta care va urma si, mai ales pentru ca aveam un voucher de 10 lei. Incepe sa imi placa din ce in ce mai mult la Billa, de la parcarea incapatoare si aproape de intrare, programul care, mai nou, incepe de la 7, pana la produse si preturi, chit ca acum dau toti iama in cosurile MELE mah! iele mele! cu reduceri, am gasit doua chestii.
Babic bun de tot, de la Panexion, doar din carne si condimente, scump la pret normal, e cam 60 de lei kila, la jumatate de pret parca merge. Si o curiozitate de-a mea mai veche, castraveti salbatici.
Sunt ciudati, foarte tari si foarte, foarte acri, or merge intr-o salata de boeuf, ceva, nu stiu, ca iti zbarnaie urechile de acri ce sunt. Merg in saormele arabesti, ca vedeti firma, dar asa goi, nexam, o sa dau cativa spre degustare unui as al muraciunilor, sa vad ce zice.
Cam atat, reteta nu stiu daca mai apuc sa o scriu, dar sunt tare mandra de ce a iesit pornind de la niste resturi si niste pulpe de pui ieftine si, culmea, bune.
rororo