Tea Party - Love Edition
Sursa Tea Party - Love Edition
articol scris de Winter blog emablog-ema.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Incerc sa intru in atmosfera unei petreceri cu ceai. De la editia de data trecuta ma tot gandesc ... ce sa fac si mai ales cum. Aceasta deoarece eu nu sunt specialista in confectionarea prajiturelelor. Dar m-am mobilizat. Emily, cea care gazduieste online, pe blogul sau Emily's Cupcakes petrecerea virtuala si aromata, posteaza mereu cate o prajiturica mai colorata si mai parfumata decat cea de dinainte.
Asa ca la editia iubirii din luna februarie, colorata frumos cu roz si verde, eu vin cu doua nastrusnicii: un chec si toppers.
Checul e unul simplu, croit si altoit dupa o reteta pe care mi-au soptit-o fetele din grupul de gatit: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 5 linguri de ulei, praf de copt, rom, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, unt pentru uns tava.
La confectionare a participat toata familia (se poate altfel?! daca-i rost de bucatareala, de putina faina imprastiata si de invartit cu linguroiul?!). Am separat albusurile de galbenusuri. Am amestecat fruuuumos de tot, cu lingura de lemn, galbenusurile cu un praf de sare si cele 5 linguri de ulei (adaugate pe rand), pana a iesit o maioneza. M-am tot certat cu gaza mea: care sa amestece mai mult si mai bine. Stiti voi cum e. A iesit o maioneza bunaaaaaa.
Am batut albusurile spuma; cate putin am pus cele 5 linguri de zahar. Nu trebuia asa. Trebuia sa bat bine albusurile, apoi sa pun zaharul. Albusurile nu cresteau, asa ca a venit tati si a dres nebunia: a zapacit albusurile pana au stat lipite de vas. Apoi iar eu: am amestecat in galbenusuri cate o lingura de faina si doua de albus, alternativ. Printre ele, am imbogatit amestecul cu zahar vanilat, rom, coaja de lamaie. Trebuia si praf de copt, dar eu am uitat! Gaza turna faina. Tati a uns tava cu unt. Eu am tapetat-o cu faina. Cand am terminat de zapacit amestecul l-am turnat in tava. La cuptor: 1 ora. In primele 15 minute nu am deschis usa cuptorului: se zice ca altfel nu mai creste minunatia. Dupa 25 de minute, curiosi, ne-am uitat cu lanterna, fara sa deschidem cuptorul. A fost gata la fix 1 ora. Primul nostru chec crescut si frumos rumenit.
Merge cu ceai ... de minune!
Toppers - imi plac la nebunie cupcake toppers. Le poti face din orice material: hartie, carton, panza, spuma... in orice forme. Sunt vesele si dau o nota aparte. De data aceasta am folosit floricele crosetate cu fir roz si tulpina verde (sa fiu in culorile editiei). Sper sa va placa. Incercati si voi.
Asa ca la editia iubirii din luna februarie, colorata frumos cu roz si verde, eu vin cu doua nastrusnicii: un chec si toppers.
Checul e unul simplu, croit si altoit dupa o reteta pe care mi-au soptit-o fetele din grupul de gatit: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 5 linguri de ulei, praf de copt, rom, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, unt pentru uns tava.
La confectionare a participat toata familia (se poate altfel?! daca-i rost de bucatareala, de putina faina imprastiata si de invartit cu linguroiul?!). Am separat albusurile de galbenusuri. Am amestecat fruuuumos de tot, cu lingura de lemn, galbenusurile cu un praf de sare si cele 5 linguri de ulei (adaugate pe rand), pana a iesit o maioneza. M-am tot certat cu gaza mea: care sa amestece mai mult si mai bine. Stiti voi cum e. A iesit o maioneza bunaaaaaa.
Am batut albusurile spuma; cate putin am pus cele 5 linguri de zahar. Nu trebuia asa. Trebuia sa bat bine albusurile, apoi sa pun zaharul. Albusurile nu cresteau, asa ca a venit tati si a dres nebunia: a zapacit albusurile pana au stat lipite de vas. Apoi iar eu: am amestecat in galbenusuri cate o lingura de faina si doua de albus, alternativ. Printre ele, am imbogatit amestecul cu zahar vanilat, rom, coaja de lamaie. Trebuia si praf de copt, dar eu am uitat! Gaza turna faina. Tati a uns tava cu unt. Eu am tapetat-o cu faina. Cand am terminat de zapacit amestecul l-am turnat in tava. La cuptor: 1 ora. In primele 15 minute nu am deschis usa cuptorului: se zice ca altfel nu mai creste minunatia. Dupa 25 de minute, curiosi, ne-am uitat cu lanterna, fara sa deschidem cuptorul. A fost gata la fix 1 ora. Primul nostru chec crescut si frumos rumenit.
Merge cu ceai ... de minune!
Toppers - imi plac la nebunie cupcake toppers. Le poti face din orice material: hartie, carton, panza, spuma... in orice forme. Sunt vesele si dau o nota aparte. De data aceasta am folosit floricele crosetate cu fir roz si tulpina verde (sa fiu in culorile editiei). Sper sa va placa. Incercati si voi.
Si poftiti la petrecere sa aflati ce bunatati se servesc alaturi de ceai la editia dedicata iubirii si primaverii: Emily's Cupcakes -Tea Party