contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Te Pui Cu Musafirii?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Inainte sa incep cu ce pun si ce pui, reamintesc, acesta nu este un blog culinar, da? Bun.

Deci am pui.

Slide1

Pozele le pun in ordinea in care le am, unele sunt retete, unele cumparaciuni, la gramada tot, plus musafirii :D

Prima musafira mi-a adus o floare, eu am zis ca e extraterestru (acum a si inflorit), eu nu mai vazusem, cica ii zice primavarica, policandru, lalea regala, floarea lui iisus, floarea pastelui. Era o zi cu soare, intre timp s-a deschis floarea, e superba.

policandru

Inainte de sosirea celui mai important musafir, “nepocu”, m-am pregatit cu niste pulpe de pui (nu facute complet, la final le-am mai tras o prajeala), la care am pus sare, piper, fulgi de ceapa si five spices.

Slide3

M-am gandit ca orice copil mananca pulpe cu cartofi prajiti, ei bine, el s-a saturat dupa pachetelul de primavara, deci pulpele sunt pentru acasa :D

Cartofii nu, ca nu mai mancasem de un secol.

Slide4

Si pentru ca era in deplasare a avut voie orice, ne-am plimbat, jucat, tableta (acasa nu prea are voie comp si TV), harjoneala. Musafirul trei aproape a trecut precum cutitul prin unt.

Slide6

Slide5

Mi-a adus si un cadou, numai bun de gradina monstrilor din geam.

Slide7

Ne-am benoclat la grauri care, odata cu aricii si melcii cica vestesc primavara (vezi sa nu, pozele sunt de sambata).

Slide8

Am castigat si un voucher in urma caruia nu m-am abtinut sa nu iau de la Lidl paste din alea (am mai pus eu poze mai de mult cand m-a injurat unul pe blog).

Slide9

Dupa parerea mea nu contin asa multe prostii, plus ca odata pe an nu mori (mai am un pachet, hai, de doua ori pe an).

Slide10

Am continuat si trendul cu cana, bineinteles.

Slide11

Problema cu ele e ca sunt exagerat de iuti, szechuan e iute, asta stiu, dar avea o iuteala aparte, care zgarie pana pe retina. Am pus si niste ciuperci facute de mine pentru conservat la borcan.

Slide12

Si pentru ca jumatate din duminica am facut misto de Gratiela numaistiucum de la Paprika, potaia s-a ales cu orez. Care, conform duduii este risotto sau pilaf, doar ca e numai orez :))))

Slide13

Cum am in obicei, i-am furat si eu o portie, pentru ca merit (e orez in supa de pui cu multe legume, nimic special, plus ciuperci in ulei de masline, leurda si putin cascaval De la ferma, asta pentru mine).

Slide14

Am avut si o musafira culinara care m-o nervat cu bruschetele ei asa a m-am jucat si eu cu o felie de pita. Teo le-a facut artistice, eu doar cu o felie de toast m-am jucat, in patru combinatii: cascaval cu piper si capsuna din sirop; maioneza, wurst, cascaval, leurda; unt, salam, morcov; branza cu hrean, wurst, covrigel.

Asta numesc eu sa te joci cu resturile din frigider, fireste, portii de papusi :D

Slide16

Dupa zilele insorite a venit si cea de luni, oribila, mai rau decat zana melopeelor, doamna cucurbitaceelor, oribil, asa ca inchei cu ceva care incalzeste gatul, mai ales daca e luat de la impinge tava: MBS. Da, nici asta nu e reteta, dintre toate, cea mai complicata ar fi fost a pilafului, orezului, risotto, tot aia, nu e asa madam “doamnelor si domnilor”. Da, oala cainelui, Dar un pilaf de pui cu legume mi-a fost lene sa descriu.

Slide17

Gata colectia de poze cu potol, cine citeste, e dus, cine injura, sa invete un ctrl F4 ca nu strica.

rororo