TĂvĂlitĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O prăjitură ușor de făcut, pufoasă și … delicioasă, ce mai!
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
Pentru blat
- o cană de făină
- 6 ouă
- o cană de zahăr
- 7 linguri de apă caldă
- ½ praf de copt
- esență de vanilie (sau rom)
- o pungă de nucă de cocos
Pentru sirop
- o cană de zahăr
- o ceașcă de lapte
- 3 linguri cacao
- esență de rom
- 200 gr de unt
Plan de lucru:
- separăm albușurile de gălbenușuri (poza 2)
- batem albușurile spumă (poza 3) cu jumătate de cană de zahăr (poza 4)
- se bat și gălbenușurile cu cealaltă jumătate de cană de zahăr (poza 5). Se adaugă șapte linguri de apă caldă peste gălbenușuri și se amestecă (poza 6)
- amestecăm făina cu praful de copt (poza 7)
- omogenizăm albușurile cu gălbenușurile (poza 8 ). Adăugăm făina (poza 9) și esența de vanilie (poza 10)
- întindem pe o tavă tapetată cu foaie de copt (poza 11)
- băgăm la cuptor 20-25 de minute (poza 12)
- pregătim siropul (poza 13). Punem pe foc laptele, zahărul și cacaoa. După ce dă în clocot, adăugăm esența de rom. Amestecăm. (poza 14). Închidem aragazul și adăugăm untul (poza 15)
- tăiem blatul în bucăți. Pe o farfurie presărăm nucă de cocos, iar în alta punem sirop de ciocolată (poza 16)
- trecem fiecare bucată de blat prin siropul de ciocolată, iar apoi prin nuca de cocos. (poza 17)
- poftă bună! (poza 18)
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 13 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri