Tavalita In Cocos
articol scris de ceretetemaifacfetele blog ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com
, 200 ml lapte, 1 praf de copt, 400 g faina
Glazura: 200 g zahar, 100 g unt, 200 ml lapte, esenta rom( 10 ml), 3 linguri cacao, ~200g nuca de cocos
Prajiturica asta o stiu de foarte mult timp. O mancam la finutele mele, tanti Marcela o facea asa de buunaa… Cand am vazut reteta pe blogul de prajituri al Mihaelei am zis ca neaparat trebuie sa o fac si eu, mai ales ca e atat de usoara…
Iata reteta Mihaelei usor modificata:
Timp: ~1h
Portii: 10 (~27 buc)
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma cu zaharul iar galbenusurile se amesteca cu untul, laptele si mierea. Se imbina cele doua compozitii si se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam o tava adanca cu unt si faina sau cu hartie de copt si turnam compozitia.
Coacem la foc mic 25-30min pana trece testul scobitorii si lasam sa se raceasca in tava.
Intre timp pregatim glazura: toate ingrendientele (mai putin nuca de cocos) se pun la fiert si amestecam usor pana dau in clocot. Lasam sa se racoreasca.
Cand s-a racit blatul il rasturnam pe o planseta si il taiem cuburi. Blatul meu a iesit mai maroniu fiindca am folosit zahar brun de trestie, e mai sanatos decat cel rafinat.
Buun, acum nu ramane decat sa scufundam fiecare patratel in glazura si apoi sa le tavalim prin nuca de cocos.
Sa aveti nuca de cocos din belsug, se consuma destul de multa la tavalire ;)
Au iesit atat de multee… si buunee…
Pofta buna la tavalite!
Reteta recomandate de ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com