contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tavalita In Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

, 200 ml lapte, 1 praf de copt, 400 g faina

Glazura: 200 g zahar, 100 g unt, 200 ml lapte, esenta rom( 10 ml), 3 linguri cacao, ~200g nuca de cocos



Prajiturica asta o stiu de foarte mult timp. O mancam la finutele mele, tanti Marcela o facea asa de buunaa… Cand am vazut reteta pe blogul de prajituri al Mihaelei am zis ca neaparat trebuie sa o fac si eu, mai ales ca e atat de usoara…

Iata reteta Mihaelei usor modificata:

Timp: ~1h

Portii: 10 (~27 buc)


Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu zaharul iar galbenusurile se amesteca cu untul, laptele si mierea. Se imbina cele doua compozitii si se adauga faina amestecata cu praful de copt.

IMG_0815

Tapetam o tava adanca cu unt si faina sau cu hartie de copt si turnam compozitia.

IMG_0816

Coacem la foc mic 25-30min pana trece testul scobitorii si lasam sa se raceasca in tava.

Intre timp pregatim glazura: toate ingrendientele (mai putin nuca de cocos) se pun la fiert si amestecam usor pana dau in clocot. Lasam sa se racoreasca.

IMG_0842

Cand s-a racit blatul il rasturnam pe o planseta si il taiem cuburi. Blatul meu a iesit mai maroniu fiindca am folosit zahar brun de trestie, e mai sanatos decat cel rafinat.

IMG_0844




Buun, acum nu ramane decat sa scufundam fiecare patratel in glazura si apoi sa le tavalim prin nuca de cocos.

IMG_0845 IMG_0847


Sa aveti nuca de cocos din belsug, se consuma destul de multa la tavalire ;)

IMG_0848

Au iesit atat de multee… si buunee…

IMG_0854

Pofta buna la tavalite!

 

 

Reteta recomandate de ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com