Tatin Tart Sau Tarta De Mere
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Aceasta tarta incepe seria de retete franceze sau frantuzesti care vreau sa le incerc. Este o tarta de mere foarte simpla si cum toamna a venit anul acesta intr-o singura zi si mere frumoase gasim in toate pietele, aceasta tarta poate fi un desert rapid si delicios de facut in aceasta perioada a anului.
Aluatul:
Umplutura:
Umplutura:
Intr-o oala amestecati zaharul si apa pe foc tare pana obtineti un caramel. Adaugati cele 4 linguri de unt si amestecati continuu cam 2 minute.
Turnati caramelul obtinut in tava in care doriti sa faceti tarta.(O forma de tarta de aprox 27 cm.) Incalziti cuptorul la 180 grade C.
Curatati merele si scoateti coceanul, apoi taiati-le in cubulete sau fasii. Asezati merele peste caramel in tava. Coaceti aprox 20 de minute in cuptorul preincalzit.
Aluatul:
Topiti untul intr-un vas mare, apoi amestecati-l cu faina, sarea si oul.
Mixati aluatul obtinut pana devine nesfaramicios, adaugand inca o lingura sau doua de apa daca e nevoie.
Intindeti aluatul cu sucitorul sub forma circulara, pana devine aprox de marimea formei de tarta.
Scoateti tarta din cuptor, imprastiati inca 4 linguri de zahar si scortisoara peste mere si apoi adugati aluatul.
Mai coaceti inca 30 de minute sau pana aluatul devine auriu.
Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se odihneasca 10 minute, apoi intoarceti-o pe un platou.
Serviti cu inghetata de vanilie.
Bon Appétit!