contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tatin Si Biscuiti Pentru Catei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Doggy treats suna mai bine, e, ma rog, la finalul zilei de joaca printre ingrediente restante, a iesit ce imi doream (la biscuiti nu am lucrat la aspect sau alte alea, cainii nu au simt estetic).

Slide1

Intai am adunat ce aveam in plus prin casa. Faina aia nu mai stiu pentru ce am luat-o dar mereu ma impiedic de ea, caisele luate de pofta au fost acre, aluatul ala de creoissante, naspa, banana era cam de mult si deja e cald afara, untul de arahide il plimb si pe ala de anul trecut, ce mai, asta am adunat.

Slide2

Nu am cantitati, dar pentru biscuitii pentru caini, homemade, am folosit: morcov, unt de arahide, banana, faina integrala din ovaz (nu mor nici de la faina normala cainii) si un sfarc de zahar ca m-am gandit ca ii gust si eu (si m-am gandit bine).

Intai am macinat cat s-a putut de bine morcovul, apoi am pus banana si unt de arahide si pe urma incet, incet, faina.

Slide3

Se mai adauga faina si se amesteca pana cand are consistenta buna de pus in pos, cam asa:

Slide4

Care pos nu mai exista ca l-am aruncat, asa ca am scotocit in sertarasul cu minuni (si am regasit impingatorul de la inelele de inox, ieeee) pana am dat de o siringa din aia de care folosea mama, asa ca prima tava cu ea am facut-o, pana m-a enervat si aia si am aruncat-o si pe ea, asa ca de ieri incolo, canci de facut chestii fatoase, umplut gogosi sau altele. Nu ca as face, dar ca idee.

Slide5

Asa ca la tura doi am pus compozitia intr-o punga si am facut diverse pe tava, majoritatea arata a rahatei pentru catei, dar, cum spuneam, cainele nu are simt artistic, iar de bune, sunt foarte bune (am zis noi, bipezii, furand din biscuitii cainelui). S-au facut si foarte repede asa ca s-au bronzat nitel, dar cui ii pasa, ca sa vedeti fata nemachiata, asta a fost productia la hectar, orcum dementa asta plescaie si isi da cu limba pana in urechi cand ma vede ca ma duc la castronelul cu bunatati, ce daca sunt urate, iaca:

Slide6

Odata cateaua rezolvata am ucit intr-o Tarta Tatin si fructele care se incapataneaza sa nu mai fie zemoase si parfumate, plus un mar, ca sa umplu tava.

Eu faceam tarta asta simplu: puneam unt si zahar in tava, frcte, aluat, cuptor, pa. Dar consultand fetele mai pricepute am vazut ca faceau caramelul cu unt inainte, asa ca am procedat in consecinta si am zis sa fac direct in vas (am ales vasul dreptunghiular ca era cel mai mic) respectivul caramel.

Bineinteles ca s-a lasat cu circ, ars, auci, uo si trosc, a iesit in final un caramel zgrumturos dar stiti cum e, la cuptor se regleaza treburile. Nu am pus mult zahar cum am citit in retete.

Slide7

Cu toate astea tot prea dulce mi se paru, ma rog, sa continuam cu “procidimentul” :p

Deci peste caramelul cu unt am pus fructele, ca in imagine.

Slide8

Peste care am carpit aluatul, m-am gandit ca oricum creste, ca doar mai facsem tatin.

Slide9

Asa o porcarie de aluat, a crescut o laie, zici ca e de placinte, nicidecum foietaj, dar merge pentru rubrica de reciclate.

Slide10

Altfel, tarta gustoasa, in special partea cu caise acre, extraordinar de buna, vorba unui domn bucatar, daca pui si un cotlet de porc alaturi, mmmm. Si chiar ar merge un tatin cu caise acre si cotlet, pe cuvant de pionier.

Slide11

La degustare pe fructe din experimentul reciclarii permanente, pe locul intai la gust bun a iesit partea cu caisele, locul doi, cea cu clementine (si alea au fost destul de tari si acre) si abia pe trei merele, clasicul retetei fiind dat peste cap.

A, da, se serveste cu inghetata de vanilie (canci), frisca (ciuciu) sau un sos, sa zicem de vanilie (ia uite, cum sa nu imi stric eu una din cele doua pastai pe o tarta reciclata). Deci se serveste pur si simplu cu un firicel de menta din fereastra.

Sau se mananca, in cazul in care nu vrea nimeni sa serveste :D

Slide12

Sa vedem ce ne mai aduce azi joaca asta cu mancarea, ca am doua idei simpatice cu un weisswurst, poate fac chiar doua teste din el. Dat fiind ca in pachet erau sase bucati, o sa am front de lucru.

rororo