Tatin Cu Dulceata De Zmeura
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Da, simpla pentru oricine, simpla si pentru mine, buna, ca orice e caramelizat.
Pasul unu e sa curatati si sa taiati marul, pasul unu e simplu: dupa chef. Eu am avut chef sa il fac rondele.
Pasul doi e sa pregatiti baza, unii caramelizeaza, unii mai puturosi ca mine care nu vor sa murdareasca mult ca sa nu spele si sa nu dea bani la Apanova pun totul in vasul in care se face prajitura asta, placinta, ce o fi ea.
In cazul de fata, pentru un mar, am folosit un cub de unt cam de 70 de grame, doua linguri rase de zahar (brun, dar nu ii musai sa fie bronzat) si doua lingurite de dulceata de zmeura de la prietena mea Elena.
Am pus la cuptor sa se caramelizeze si la final a rezultat asta.
Glumesc, ala e un pateu de la Lidl, deci pasii urmatori vin asa: se pun merele in caramel, direct in vas, deasupra foietaj (eu am cumparat din cel care nu creste foarte bine) si in niciun caz nu o uitati prea mult in cuptor.
Poza de mai sus a fost reality show, de ars nu s-a ars, portionata si pozata de aproape e chiar prezentabila.
Bineinteles ca ar merge de minune cu inghetata cu vanile, dar nu aveam pe stoc, s-a terminat momentan.
Deci ca sa rezum, ca mai intra dislexici, un mar mediu, caramel din doua linguri de zahar, doua lingurite de dulceata de zmeura, 70 de grame de unt, pus merele in caramel, acoperit totul cu aluat de foietaj, la cuptor si basta.
rororo