Tascute Cu Branza Sarata
Sursa Tascute cu branza sarata
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Aluat:
450 g faina
4 albusuri
100 ml apa calduta
7 g drojdie uscata
3 linguri ulei
1 lingura zahar
Umplutura:
200 g branza rasa
1 ou
Patrunje/marar
Mod de preparare:
Umplutura:
Branza se rade si se amesteca cu un ou si cu patrunjelul/mararul tocat.
Aluat:
Intr-un castron se amesteca faina,cu zaharul,drojdia si sarea. In mijloc se face o adancitura in care se toarna apa calda,uleiul si albusurile batute putin cu un praf de sare.
Se amesteca cu o lingura pana se incorporeaza toata faina. Bila de aluat se pune pe o masa infainata si se framanta pana obtinem un aluat neted.
Aluatul se pune in castron,se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit 45 minute,la loc cald.
Dupa ce si-a dublat volumul se rastoarna pe masa infainata si se intinde intr-un dreptunghi cu inaltimea de aprox 1 cm. Se decupeaza cerculete,pe o parte se pune umplutura si se aopera cu cealalta parte.
Tascutele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se acopera si se tin intr-un loc cald 15 minute,apoi se un cu galbenus de ou.
Se coc in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute la temperatura medie.