Tartute Cu Ciuperci
articol scris de barzuka1 blog epurasha2bb.blog.gustos.ro
Mie imi plac tare mult ciupercile asa ca le folosesc destul de des in retetele mele.De data asta o reteta de mini tarte umplute cu ciuperci.
Ingrediente si preparare:
- 3 linguri ciuperci champignion din borcan(din lipsa acuta de galbiori)
- marar verde proaspat(din lipsa de patrunjel)
- 75 g faina alba(din lipsa de faina neagra)
- 2 graunti de usturoi
- 1/2 ceapa
- 1 varf cutit unt
- putina apa calda
- 1/2 lingurita drojdie uscata
- 1 lingurita ulei
- un praf de sare
- 1 praf de zahar
- putin cimbru uscat
Am pregatit aluatul din faina in care am adugat drojdia inmuiata in putina apa calduta, o cescuta mica, in care topisem si zaharul si sarea, apoi am adaugat si uleiul si untul si am framanatat. Nu l-am mai lasat la dospit, l-am intins cu sucitorul si am decupat mini discurile pentru tarte direct cu forma de tarte. Apoi am presat cu degetele si am impins bine aluatul catre margini ca sa ia forma ondulata de pe margine. Apoi am trecut la taiat ceapa marunt, la fel usturoiul(aici deja aveam lacrimi in ochi) , apoi am adaugat ciupercile scurse si am pus totul la calit in putin ulei. Am dat cu un praf de sare si putin cimbru uscat si apoi am scurs uleiul, le-am lasat sa se raceasca putin si am umplut tartutele. Am pus cascaval cubulete deasupra si am bagat la cuptor ca clocotea pofta in mine! Apoi am scos si am presarat marar, am facut repede poza si am trecut la infulecat! Delicios!