Tartine Cu Unt De Cafea
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Perfecte pentru un bufet rece, o masa festiva...o cina cu prietenii :P
Ingrediente pentru 12 tartine:
- 125 g. unt
- 1-2 lingurite de nes
- 2 linguri apa fierbinte
- un praf de sare
- un praf de zahar
- paine de secara/alba
- diferite sortimente de sunca
- branza Feta/Camembert
- somon afumat/pastrav afumat
- caviar
- oua fierte
- pui prajit
- ton
- diferite legume verzi
- salata verde, ceapa verde
- susan, nuci, migdale cu zahar ars
- hrean, tulpinite de ghimbir, rosii cherry, masline
...sau pur si simplu, dati frau liber imaginatiei :P
Untul de cafea permite chiar si cele mai ciudate combinatii :))
Mod de preparare:
Pentru untul de cafea, adaugati nesul praf in apa fierbinte; amestecati si lasati sa se raceasca.
Presarati sarea si zaharul, adaugati untul moale (la temperatura camerei) si amestecati cu mixerul pana cand se face spuma:
Adaugati cafeaua topita si verificati daca amestecul este suficient de sarat sau dulce. Untul de cafea nu trebuie sa fie amar, ci mai degraba sa aiba gust de malt:
Decupati din feliile de paine, cu ajutoul unei forme rotunde de 5 cm. sau cu un pahar de tuica, 24 tartine:
Ungeti cu unt 12 tartine:
Acoperiti-le cu celelalte bucatele de paine si ungeti-le cu restul de unt (faceti in asa fel incat sa aveti destul unt pentru fiecare :P)
Ornati-le cu ce doriti :P
...v-am dat ceva idei, mai sus, la ingrediente ;)
Cateva prim-planuri :P
Absolut fantastice!!!
Untul de cafea in combinatie cu painea de secara, plus toate nebuniile alea de deasupra au creat ceva incredibil de rafinat si delicios :)
Sa le preparati cu grija, dar sa le savurati cu pofta :)))
Inspiratie: un nr. foooarte vechi de "Elle" :P