Tartine Cu Piure De Avocado, Somon Afumat & Ou Moale
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu sunt mare fan avocado de obicei pentru ca, desi e super sanatos si plin de grasimi bune, mi se pare ca n-are absolut nici un gust. Dar chiar nici unul! Totusi, recunosc cu o mana pe inima si cu cealalta indopandu-ma cu inca o tartina din asta minunata, ca in combinatia asta e al naibii de bun! Pe cuvant de cercetas!
Treaba e simpla: se scobeste miezul de avocavo, se zrobeste cu furculita, se amesteca cu sare, piper si ceva zeama de lamaie si se ung cu pasta rezultata 4 felii de paine (avocado butter ;)
Peste, se aseaza felii de somon afumat si on top of that, cate un poached egg ( numit de Sanda Marin sau Jurcovan "ochi romanesc" - nu stiu daca intr-adevar e inventia noastra, a romanilor, dar daca da, meritam o medalie ca tare's bune ochiurile astea romanesti!)
Treaba poate parea complicata, dar nu e deloc. Intr-o craticioara se fierb 300ml apa + un praf de sare si 2-3 linguri de otet. Ouale se sparg intr-un castronel mic si li se da pe rand drumul in apa clocotinda, unde se lasa sa bolboroseasca vreme de 2-3 minute (daca vreti sa va iasa un ou moale spre cleios spre absolut-perfect)
Pentru cine vrea sa vada fenomenul cu ochii lui:
In inchiere nu pot sa zic decat ca mi-as dori ca toate zilele mele sa inceapa asa! Si voua, va doresc la fel! Si also, sa fim sanatosi!