Tartine Cu Peşte Afumat
Sursa Tartine cu peşte afumat
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 100 gr somon afumat
- 100 gr sprot afumat
- paine
- crema de branza sau unt
Mod de preparare:
Tpata lumea stie sa faca tartine la micul dejun. Atunci cand faceti insa tartine cu peste afumat aveti grija sa le mancati atunci cand le pregatiti si sa nu lasati sa se impregneze in crema de branza sau untul folosit mirosul de afumatura. Se poate folosi o crema de branza simpla sau una cu verdeturi…ceapa…ciuperci…dupa gustul fiecaruia.
Nota:
Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai.proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat.
Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.