Tartine Cu Fasole Verde, Usturoi Si Maioneza
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
300-350 g fasole verde (echivalentul unei pungi de fasole congelata din comert)
5 catei usturoi
2 oua
ulei - o ceasca
sare de lamaie un varf de cutit
marar uscat
piper
sare - 1/2 lingurita
Spalam fasolea, o fierbem in apa cu sare timp de 15 minute, o scurgem bine si o tocam marunt, in bucatele de aprox 1 cm lungime.
Preparam maioneza astfel:
Fierbem un ou bine, separam albusul de galbenus si punem galbenusul intr-un castron de plastic. Adaugam un galbenus de la un ou crud, un varf de cutit de sare si frecam pana cand obtinem o pasta omogena. Incepem sa adaugam ulei cate putin,adaugam sarea de lamaie, amestecam cu o lingura de lemn in aceeasi directie pana inglobam tot uleiul.
Usturoil presat bine se amesteca cu maioneza si cu fasolea tocata marunt.
Se serveste pe tartine de paine decorate cu marar uscat marunt si un praf de piper.
Este o gustare rapida si de efect intre mese si un excelent antreu.