Tartellete Cu Rondele De Ananas
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Mod de preparare:
Se pune zaharul cu o lingura de apa la caramelizat intr-un vas. Cand zaharul devine brun, se adauga untul si scortisoara.
Se aranjeaza inelele de ananas in forme de tartellete. Daca aveti cirese confiate, puneti o cireasa in golul de ananas. Eu nu am avut, asa ca am turnat in centru, zaharul caramelizat.
Pentru aluat, se bat cu mixerul ouale si zaharul pana se ingroasa, aproximativ 5-7 minute. Se combina untul topit si iaurtul, iar faina se cerne.
Se adauga peste amestecul de oua, untul topit si iaurtul, folosind de data aceasta un tel, alternand cu faina, in care am adaugat si praful de copt. Rezulta un aluat ca de chec. Se toarna peste rondelele de ananas, in formele de tartellete. Se da la cuptorul incins, pentru 40 de min, pana cand suprafata este maronie. Timpul de coacere dureaza mai mult decât la un blat, datorita continutului ridicat de umiditate din aluat.
Prajiturile se scot din forme imediat, daca se racesc nu se vor desprind frumos. Pofta buna!