contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarte Sarate – Aperitiv

articol scris de cegatesc blog cegatesc.eu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pe langa toate minunile pregatite pentru Craciun, aceste tarte mi-au placut in mod deosebit. Aluatul este cel de la tarta de ciuperci (genial de-a dreptul, se lucreaza minunat cu el), iar umpluturile… la latitudinea fiecaruia:

DSC_0199

Aluatul (Inspiratie Adriana Nicoleta): 300 gr faina, 100 ml vin alb, 80 ml ulei de masline, un praf de sare

Eu l-am facut cu doua zile inainte, iar cojitele (cum le mai numesc), s-au pastrat foarte bine.

Procesul tehnologic il gasiti aici, cu deosebirea ca se formeaza tartute mici  care se coc 15 minutela 180 de grade (atentie sa nu se arda!)

Compozitia:

1. Branza picanta cu marar: branza vaci, branza Fagaras, branza de oaie (mai puturoasa :P ), marar tocat. Ornati dupa imaginatie (mie mi-a placut contrastul pe care il dau fasiutele de ardei kapia :) )

DSC_0217

2. Ton: ton din conserva frecat cu unt, piper, zeama de lamaie. Bineinteles, ornat cu lamaie si pentru coloratura cu putin verde (ceapa de tuns)

DSC_0215

3. Pateu: pateu de ficat frecat cu unt, ornat cu jumatati de ou de prepelita, ceapa de tuns:

DSC_0219

Mie mi-au placut cum au iesit, cojitele s-au mentinut crocante, cat despre efectul vizual… Au placut, asta e sigur!

Eu o sa mai fac astfel de cojite, sa le am la indemana, sunt minunate pentru un apertiviv, gustare sau pentru un five o’clock tea. Dar despre asta vom discuta mai pe indelete, mai incolo :)


Articol recomandat de cegatesc.eu