Tarte Fragede Cu Crema De Iaurt Si Frisca
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Prima reteta refacuta cu margarina Rama . Tartele sunt preferatele mele , mai ales cu fructe ... sunt delicioase ! Am avut zmeura la congelator ( productie proprie ) asa ca m-am hotarat sa fac niste tarte cu o crema aromata de zmeura.
Ingrediente:
Pentru aluat fraged:
- 300 g faina alba
- 150g margarina Rama Maestro
- 1 lingura zahar
- 2 galbenusuri
- putina sare
Pentru crema:
- 300 ml iaurt cu fructe
- 500 ml smantana pentru frisca
- 4 linguri zahar
- 10g gelatina
Ingredientele pentru aluat:
Punem intr-un bol faina, adaugam margarina taiata bucatele (un lucru bun la margarina asta e ca are gradatii pentru gramaj asa incat nu e nevoie sa o cantariti) ,
galbenusele, zaharul si sarea. Faramitam cu degetele , amestecam rapid si punem coca la frigider o ora.
Intre timp preincalzim cuptorul si cautam prin camara niste boabe de fasole :) .
Rupem o bucatica de aluat, facem o bila pe care o intindem cu sucitorul si apoi o punem in forma apasand usor. In mijloc punem cateva boabe de fasole sa nu creasca aluatul la copt.
Coacem timp de 15 minute in cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc putin pe margini.
Scoatem formele le rasturnam usor ( nu trebuie sa le ungeti, aluatul are suficienta grasime ) .
Lasam sa se raceasca si preparam crema.
Punem iaurtul intr-un bol , adaugam 4 linguri de zahar si amestecam. Dizolvam gelatina in 4 lingurite de apa rece, apoi o rasturnam in 50 ml apa fierbinte . Turnam amestecul peste iaurt, amestecam si lasam sa se intareasca putin . Batem frisca tare apoi adaugam lingura cu lingura in iaurt. Mixam bine si lasam sa se intareasca la rece.
Umplem formele cu crema si deasupra punem cate o zmeura sau o bucatica de ciocolata.
Daca doriti sa faceti cu alte fructe , alegeti un iaurt adecvat.
Alatul foarte fraged , crema foarte aromata , pofta foarte incarcata :).