contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarte Cu Piure De Mere Si Frisca

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:

Blat:
150 g faina, 50 g migdale  macinate fin, 1 galbenus, 70 g zahar farin, 100 g unt,
1 lingura zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie
Piure de mere:
3 mere, 20 g unt, 3 linguri zahar farin, 1 lingurita scortisoara
Crema:
2 oua, 4 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 lingura crema de branza, esenta vanilie
Decor:
fulgi de migdale, scortisoara, frisca

PREPARARE:
Piure:
Merele se curata de coaja, se taie in bucati mai mari si se pun la fiert in apa pentru
7-8 minute. Se scurg de  apa ,se adauga unt, scortisoara, zahar farin  si se paseaza cu blenderul.
Crema:
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga faina , esenta , crema de branza si se mixeaza bine.
Blat:
Se face un aluat potrivit de moale din unt, zahar, galbenus de ou, lamaie si faina. Se garnisesc formele de tarta cu el si se inteapa cu furculita din loc in loc. Se umplu tartele cu o lingura cu crema , in mijloc se aseaza o lingura cu piure de mere si se presara fulgi de migdale.

Se coc in cuptorul incins bine inainte ,timp de 20-25 minute.
Dupa ce se racesc bine se decoreaza cu frisca ,
fulgi de migdale si se presara scortisoara.



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com