contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarte Cu Mousse De Somon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

  Somonul afumat reprezinta unul din alimentele preferate de copii mei, asa ca incercam sa gasim cat mai multe retete care sa contina acest ingredient.


 Pentru cosulete:300 gr unt la temperatura camerei, 300 gr faina, 300 gr branza de vaci, 1/4 lingurita sare
Pentru mousse: 150 gr somon afumat, 3 linguri smantana dulce, 3 linguri branza Philadelphia, 1 lingura suc de lamaie

Pentru aluat mixam untul cu branza de vaci si sarea. Adaugam faina si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat destul de moale. 
Lasam aluat la frigider pana a doua zi.
Pe blatul de lucru infainat, intindem aluatul. Va sfatuiesc sa impartiti aluatul in jumatate, iar partea pe care nu o lucrati sa o pastrati in frigider. Taiem aluatul sub forma de cercuri  si le modelam in formele de tarte. Acoperim fiecare tarta cu alt cosulet si le coacem 20 de minute. (trebuie sa acoperim cu alta forma de tarta goala deoarce in caz contrar se vor deforma la copt).

Lasam cosuletele la racit apoi le umplem cu mousse de somon.

Pentru mousse adaugam toate ingredientele in robot si le mixam.
Sucul de lamaie il adaugam dupa gust.


Pofta buna!