Tarte Cu Frişcă şi Fructe Proaspete
articol scris de A to Z - food and tr blog a-bis-z.blogspot.com
Tot de la prepararea tortului cu mango mi-a rămas nişte bucăţi de blat de tort, pe care nu mă încumetam să le arunc. Le-am pus în congelator, într-o cutie de plastic, separate cu folie de plastic, cu gândul să le folosesc peste câteva zile. Mi-au prins destul de bine, deoarece venise cineva într-o vizită scurtă şi nu avusesem timp să pregătesc ceva.
Avusesem în frigider un fel de compot de mango pe care îl făcusem cu câteva zile în urmă. Un mango care fusese destul de necopt, l-am tăiat în cubuleţe şi l-am fiert cu puţin piure de mango şi suc de portocale, până s-a înmuiat puţin. Astfel de “compoturi” amestec de obicei cu iaurt la micul dejun.
Am scos resturile de blat din congelator şi le-am lăsat să se decongeleze la temperatura camerei (a durat cam o oră). Am bătut apoi nişte frişcă, cu puţin zahăr şi 2-3 lingură de cognac.
Am tăiat blaturile cu forma metalică în bucăţi rotunde, am adăugat frişcă şi apoi fructele – mango şi căpşuni.