Tartar De Macrou
Sursa tartar de macrou
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
preferatul meu, tartarul de somon, a fost amenintat de saltul somonuluii de la 36 la 57 de lei. asa ca am cautat sa vad ce alti pesti se mai mananca in tara soarelui rasare, cruzi/marinati in afara de somon sau ton.
nu sunt putini, insa majoritatea nu traiesc pe la noi: ton, somon, stavrid, tipar, cod, peste spada, macrou, scrumbie de mare, sardine, pastrav, sprot, biban de mare etc.
la real am gasit culcati pe-o parte niste "mackerel" la 19 lei. cum familia mackerel cuprinde macroul dar si scrumbia de mare nu pot sa va spun exact ce peste era mackerel asta insa orice-ar fi fost era pe lista japonezilor asa ca l-am "pescuit" de-acolo impreuna cu o bucata de somon, asa de comparatie :)
tartarul il faci asa(separat somonul de mackerel):
- pestele il cureti de oase si piele cu un cutit bine ascutit dupa care il toci marunt cu satarul
- toci marunt o legatura de patrunjel, una de chives, 4-5 salote si amesteci cu pestele
- storci o jumatate de lamaie(sau intreaga, depinde de gust) si potrivesti de sare si piper
amandoi sunt foarte buni insa mackerel mi se pare mai dulce si mai echlibrat decat somonul.
il mananci pe loc cu paine proaspata sau prajita. recomandat alaturi e un vin alb sec. eu am avut un müller-thurgau genial.
ps voi ce pesti stiti ca se mai preteaza pentru sushi/sashimi/tartar?