contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Umpluta Aperitiv

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru aceasta tarta am folosit tava de silicon margareta de la Decorix care mi-e foarte draga! este ideala atat pentru deserturi cat si pentru aperitive dupa cum vedeti!:)

Pt.aluat am folosit 1 galbenus crud, aproximativ 250 g faina si aproximativ 100 g unt si 2 linguri de smanatana dar merge foarte bine si iaurt simplu sau chiar mai bine dar eu nu am avut decat smanatana, 1/2 pliculet praf de copt, 1 lingura ulei de masline cu aroma de trufe albe.

Pt.umplutura cu aproximatie :150 g cascaval razuit marunt, 150 g branza de vaca razuita, 60 g unt si 100 g smanatana, 6 masline negre, 1/2 ardei capia rosu , cateva frunze de patrunjel si o bucatica de gogosar murat, 2 cremvrusti d epui fara coaja si o bucatica mica de piept de pui fiert..

Am pregatit inati aluatul amestecand bine ingrfedientele, untul trebuie scos din timp pe masa sa fie moale moale si la framantre puenti faina pana ce se face un alut elstic dar nu lipicios.Il asezati in tava silicon presand cu degetele si dati la rece pana preparati umplutura.Apoi Puneti umplutura la rece in frigider si bagati tava de silicon in cuptor si lasati sa se coaca si sa se rumenasca putin marginile si cand se desprinde usor de margini e gata.Cand e gata, oprim cuptorul si lasam usa intredeschisa sa se raceasca acolo! apoi o umplem , nivelam bine si mai razuim deasupra cascaval.decoram cu ce vrem si lasam iar la rece .Eu am facut-o ieri si am lasat peste noapte iar azi s-a taiat foarte bine si e foarte gustoasa!