Tarta Tatin(de Post)
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Din categoria retete de post face parte si aceasta reteta de tarta delicioasa si foarte simplu de preparat
Ingrediente:
350 g foietaj cumparat(eu am folosit morarita)
4 mere mari
100 g zahar
50 g margarina rama
1 lingurita scortisoara
1 lamaie
Mod de preparare:
Merele se curata de coaja,se scot cotoarele,se taie felii mai groase si se stropesc cu zeama de lamaie.Merele se aseaza in forma de floare intr-o forma de tarta unsa cu margarina.
Zaharul se amesteca cu scortisoara si se presara peste mere.
Untul se taie cubulete mici si se pun deasupra,peste mere.
Tava se baga la cuptorul preincalzit pana se topeste zaharul si untul,
se scoate tava si deasupra seaseaza foaia de aluat,apasand pe margini spre interior.
Se da tava la cuptor,la foc mediu pana se rumeneste deasupra.Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se racoreasca putin apoi se rastoarna pe un platou!