Tarta Tatin
Sursa tarta tatin

articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
ai nevoie de mere, zahar, aluat de placinta si 10 minute libere(+15 de minute in cuptor) ca sa faci o tarta tatin cu mere.
fa-o asa:
- topeste zaharul intr-o tigaie pana e aproape de caramelizare(1 lingura cu varf pentru fiecare mar).
- adauga merele curatate de coaja si tocate zaruri mari. lasa-le pana se inmoaie bine.
- transfera tot intr-o tava de cuptor. acopera cu o foaie de placinta. indeasa bine foaia pe margine. da-i o gaura cu cutitul in centru, sa poata "rasufla".
- da la cuptorul incins cca 15 de minute la temperatura medie. e gata cand aluatul e facut.
ps in reteta originala se pune si niste unt cand se topeste zaharaul, dar l-am considerat inutil colesterolului meu. iar daca tii mortis poti sa-ti faci aluatul chiar tu :)