contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Rustica Cu Leurda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru ca am dorit sa particip la provocarea lansata de Magda Adina si pentru ca am vrut sa experimentez si alte retete cu leurda, am facut aceasta tarta rustica cu leurda, care de altfel e identica cu Tarta rustica cu urzici . 
Asadar, cu aceasta reteta particip la provocarea lunii aprilie 2013 - Dulce Romanie, gazduita de Magda Adina - Cat's kitchen.
Pentru aluat: (2 tarte)
-500 g faina
-1 ou
-200 g unt + 1 lingura untura (fragezeste incredibil aluatul)
-1 lingurita sare
-2 linguri apa sau lapte rece
Umplutura:
 
-800 g leurda
-1 legatura ceapa verde
-usturoi optional (eu n-am pus pentru ca leurda are un gust si un miros puternic de usturoi)
-250 g telemea
-3 oua
-100 g cascaval
-sare
Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea, untul rece si untura . Se adauga oul si apa sau laptele rece si se face un aluat nelipicios, potrivit de tare si se inveleste in folie alimentara. Se pune aluatul in frigider pentru o ora, timp in care se pregateste umplutura.
  Leurda se spala bine, se oparesc si se lasa sa se scurga. Ceapa verde se curata, se taie rondele si se caleste in putin ulei. Se adauga leurda tocata nu foarte marunt. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se adauga ouale batute, telemeaua rasa si cascavalul ras, usturoiul si sarea dupa gust. 
Aluatul se imparte in doua parti egale, si se intinde o foaie rotunda, mai mare decat tava de tarta. Se pune aluatul in tava, lasand marginile pe dinafara, se pune putin gris sau pesmet pentru a absorbi umezeala se adauga jumatate din umplutura si se indoaie marginile spre interior, pentru a-i da tartei un aspect mai rustic. Se coace tarta 25-30 minute in functie de cuptor. Se serveste cu mare pofta.
Enjoy!