Tarta Ruseasca Cu Branza Si Ciocolata
articol scris de antzuka_tzuka blog antzukastuff.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Afara a venit primavara, sau chiar vara?:), e soare, e cald e foarte frumos de-a dragu' de a te plimba pentru ca nu e vreme de stat in casa, dar eu cum am prins o clipa libera cum m-am apucat sa fac aceasta tarta pe care am pus demult ochii si nu m-am inselat este dementiala.
Melodia zilei
Reteta e din revista Ioana-Secretele bucatariei, i-am adus cateva modificari, este absolut delicioasa
Ingrediente
Blat
1 cana faina
o mana de zahar
80 g unt
1 ou
4 linguri lapte rece
un vf sare
1 lingura cacao
Umplutura
500 g branza vaci
3 oua
4 linguri gris
2 linguri mari cu varf de smantana
1 cana zahar
coaja de portocala
Topping
125 g faina
1 lingura cacao
un pumn de nuci maruntite grosolan
50 g stafide
100 g unt
100 g zahar
1 lingurita ness
2 linguri apa
Mod de preparare
Blat
Se amesteca ingredientele uscate, se adauga oul, untul(la temperatura camerei) bucatele si se framanta bine bine, daca este necesar adaugati si laptele.
Dati la frigider.
Intre timp ne ocupam de crema.
Crema
Mixam branza cu smantana si zaharul, adaugam ouale si mixam bine
Adaugam si restul de ingrediente.Si dam deoparte.
Toppingul
Amestecam ingredientele uscate, adaugam si untul(la temperatura camerei) si daca este necesar si cele 2 linguri de apa.Trebuie sa fie sfaramicios ca niste zdrente
Ansamblarea
Punem blatul in tava de tarta, intepam blatul cu furculita, adaugam umplutura si toppingul.Dam la cuptor penru aprox 50 min.Primele 40 min la fac tare, ultimele 10 min la foc mic!
Este simplu de facut dar de efect, arata bine si este absolut delicioasa, nu m-am putut abtine sa nu iau o gurita mica.
Pofta mare!
Melodia zilei
Reteta e din revista Ioana-Secretele bucatariei, i-am adus cateva modificari, este absolut delicioasa
Ingrediente
Blat
1 cana faina
o mana de zahar
80 g unt
1 ou
4 linguri lapte rece
un vf sare
1 lingura cacao
Umplutura
500 g branza vaci
3 oua
4 linguri gris
2 linguri mari cu varf de smantana
1 cana zahar
coaja de portocala
Topping
125 g faina
1 lingura cacao
un pumn de nuci maruntite grosolan
50 g stafide
100 g unt
100 g zahar
1 lingurita ness
2 linguri apa
Mod de preparare
Blat
Se amesteca ingredientele uscate, se adauga oul, untul(la temperatura camerei) bucatele si se framanta bine bine, daca este necesar adaugati si laptele.
Dati la frigider.
Intre timp ne ocupam de crema.
Crema
Mixam branza cu smantana si zaharul, adaugam ouale si mixam bine
Adaugam si restul de ingrediente.Si dam deoparte.
Toppingul
Amestecam ingredientele uscate, adaugam si untul(la temperatura camerei) si daca este necesar si cele 2 linguri de apa.Trebuie sa fie sfaramicios ca niste zdrente
Ansamblarea
Punem blatul in tava de tarta, intepam blatul cu furculita, adaugam umplutura si toppingul.Dam la cuptor penru aprox 50 min.Primele 40 min la fac tare, ultimele 10 min la foc mic!
Lasam sa se raceasca in cuptor.Taiem si savuram.
Este simplu de facut dar de efect, arata bine si este absolut delicioasa, nu m-am putut abtine sa nu iau o gurita mica.
Pofta mare!