Tarta Rapida Cu Fructe
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...si usoara, as mai adauga :P
...in toate sensurile, adica si usor de preparat dar si usor de "digerat" :D
Ingrediente:
Pentru blat:
- 3 oua
- 400 g. faina
- 150 g. unt
- 100 g. zahar tos
Pentru sarlota:
- 2 plicuri praf de budinca de vanilie sau 1 portie crema de vanilie
- 100 g. portocale
- 100 g. capsuni
- 100 g. mere
- 100 g. banane
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
Amestecati ouale cu untul si zaharul. Bateti bine. Adaugati faina si intindeti compozitia intr-o forma mare de tarta (26-28 cm. diametru)
Intepati aluatul, din loc in loc, cu dintii unei furculite:
Coaceti timp de cca. 25 de minute:
Rasturnati cu grija aluatul pe platoul de servit: asezati platoul cu partea pe care va sta tarta deasupra aluatului si cu o miscare ferma, rasturnati forma de copt astfel incat aluatul sa ajunga cu fundu'-n sus :P
...ca aici, in poza:
Pregatiti budinca asa cum o pregatiti de obicei, insa in loc de 500 ml. lapte necesari unei portii folositi doar 200-250 ml. (eu am pus vreo 500 ml. lapte la cele doua plicuri de budinca de vanilie)
Dupa ce s-a ingrosat, intindeti-o pe blat:
Lasati sa se raceasca bine si-apoi ornati cu fructele taiate felii:
Eu n-am avut parte de cele mai frumoase si zemoase portocale din lume :))) ...asa ca, dupa indelungi (nervi :D) chibzuinte, am lasat feliile ne-despielitate, dar voi sper sa aveti mai mult noroc ;)
Formati in mijloc o coronita din felii subtiri de mar:
...si serviti! :))
P.S. Daca nu vreti sa va bateti capul cu aluaturi sfaramicioase de tarta, hihi, folositi minunata reteta de pandispan ;)