Tarta Racoroasa Cu Piersici
articol scris de truedelights blog
Va propun un desert racoros pentru o zi de vara fierbinte!
Nu are nevoie de cuptor…dar…exact asta si cautam acum, nu ?!
INGREDIENTE:
BLAT:
- 200-250 g biscuiti obisnuiti
- 50 g unt
- 100 ml compot de piersici
- 2-3 linguri zahar
- 1 lingura cacao
- esenta de vanilie
CREMA:
- 200 g smantana
- 125 g iaurt de piersici
- 2-3 linguri zahar farin
- 150 g crema de branza proaspata (almette ,etc)
- 10 g gelatina
- piersici din compot sau proaspete
PREPARARE:
Pentru blat:
Pisam biscuitii.
Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul,
apoi il turnam peste biscuiti.
Adaugam cacao si esenta de vanilie.
Amestecam bine, pana obtinem o
pasta groasa. Daca nu s-a legat bine,
mai adaugam compot.
Pregatim o tava, preferabil sa fie cu
margini detasabile ,sau folosim ce avem
in dotare…
Eu am folosit o tava obisnuita ,pe care
am tapetat-o cu folie alimentara.
Intindem compozitia de blat in tava
si o nivelam cu o lingura uda.
Dam tava la frigider, pana pregatim crema.
Mixam crema de branza cu zaharul farin.
adaugam smantana, iaurtul si o parte din
piersici ,taiate in cuburi mici.
Dizolvam gelatina in 100 ml compot.
O lasam sa se inmoaie 10 minute,
apoi o punem pe baie de aburi ,
amestecand continuu
pana se dizolva complet.
Adaugam gelatina calduta in crema.
Turnam crema peste blatul de biscuiti.
Deasupra repartizam piersici taiate felii.
Dam tava la frigider pentru 4-5 ore.
Daca vrei sa fie o tarta mai festiva,
o poti orna cu frisca.
Sa ai pofta!