Tarta Racoroasa, Cu Capsuni
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fara coacere, usor si rapid de facut, un dulce ideal pentru zilele fierbinti si nu numai…
400g biscuiti
200g unt
250ml frisca lichida
300g capsuni + 3 bucati pt ornat
200g zahar praf
1 plic gelatin
Macinam biscuitii cu robotul, punem untul la topit si-l incorporam in biscuitii sfaramati.
Tapetam cu folie, o tava cu pereti detasabili si rasturnam amestecul in ea. Cu o lingura apasam biscuitii si ii intindem uniform pe suprafata tavii, inclusiv pe laterale formam o bordura uniform de groasa si inalta cam de 4-5cm. Acesta este blatul tartei, pe care-l punem in frigider , pana pregatim umplutura.
Intr-un bol, hidratam gelatin si o pregatim conform instructiunilor de pe plic.
Capsunile spalate si curatate de codite, le punem in blender, adaugam, zaharul si le pasam bine.
Frisca o batem spuma tare si incorporam usor in ea, pasta de capsuni si gelatina.
Scoatem tava cu blatul din frigider si-l umplem . Ornam cu felii de capsune deasupra, apoi dam dinnou la rece pentru cateva ore.
Pofta buna!