Tarta "martisor"
Sursa Tarta "Martisor"
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La multi ani
tuturor domnisoarelor si doamnelor cu ocazia zilei de 8 MARTIE !
Timp de
pregatire:150’
Ingrediente:
300g
faina
1
plic praf de copt
100ml
suc natural de rodie
100g
zahar
½ lingurita
colorant rosu
150g
margarina topita
Pt
umplut:
600g
branza dulce de vaci
200ml
frisca lichida
1
plic gelatina
50g
zahar pudra
1
lingurita extract de vanilie
Pt
décor
Ciocolata rasa (eu
am folosit bomboane cu fondant)
Mod de
preparare:
Intr-un
vas incapator, cernem faina cu praful de
copt, adaugam sucul de rodie in care am dizolvat zaharul si colorantul si la
final margarina topita si racita. Framantam un aluat nelipicios, pe care-l dam
la frigider pentru 30 minute.
Pregatim
o forma, in cazul meu si pentru ca este o tarta cu dedicatie, am folosit forma
de inima, o ungem cu unt si o tapetam cu faina.
Pe
masa de lucru intindem aluatul ajutandu-ne de sucitor si tapetam tava, radicand
aluatul si pe margini.
Dam
la cuptorul dinainte incalzit pentru 30 minute, la foc mediu, apoi lasam la
rece.
Intre
timp punem gelatin la hidratat. Separat ,batem frisca tare, adaugam zaharul,
extractul de vanilie si branza dulce. Incalzim gelatina pana devine transparenta
(fara sa o fierbem), o lasam putin la racit, apoi o incorporam in amestecul de
frisca cu branza.
Umplem tarta,
decoram cu ciocolata si dam la rece pentru 60 minute.
Pofta
buna!