Tarta Pufoasa Cu Crema De Portocale
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Este o perioada foarte buna pentru portocale. Va propunem o tarta pufoasa cu portocale, cu care Haplea participa la “Dulce Romanie”.
Ce iti trebuie: (poza 1)
Pentru aluatul pufos
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- zahar vanilat
Pentru crema de portocale:
- 3oua
- 200 ml suc de portocale
- 50 gr amidon
- 300 ml lapte
- 50 gr unt
- coaja razuita de la o portocala
Pentru decor deasupra: 1 portocala, 2 linguri zahar, 1 lingura unt
Plan de lucru:
- Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma (poza 2). Frecam galbenusurile cu zaharul tos si zaharul vanilat (poza 3)
-Incorporam cu o lingura de lemn galbenusurile peste albusuri. Treptat adaugam si faina. Punem compozitia intr-o forma unsa cu unt (poza 4) Lasam la cuptor pentru circa 30 min pana trece testul scobitorii (poza 5).
- Pregatim ingredientele pentru crema (poza 6). Amestecam ouale cu zaharul (poza 7), turnam laptele si apoi presaram amidonul (poza 8 ). Amestecand cu telul, adaugam si sucul de portocala (poza 9).Punem pe foc si amestecam incontinuu pana se ingroasa, apoi luam de pe foc adaugam coaja de portocala (poza 10) si untul. Turnam crema peste aluatul pufos (poza 11)
- Pentru decor, curatam o portocala, apoi o taiem rondele (poza 12). Caramelizam zaharul cu untul (poza 13), adaugam rondele de portocale le lasam pe ambele parti cate 1 min apoi le asezam peste crema (poza 15).
- Lasam tarta la racit 3-4 ore, apoi servim (pozele 16, 17)
Pentru ca a mai ramas ceva crema , iata ce am facut cu ea (poza 18)
Pofta buna !Nu va putem spune decat ca merita sa o incercati!!!Delicioasa.
Timp de preparare: 90 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 16 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C2. Prajituri