contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta “pasqualina”

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

“Torta Pasqualina” este o placinta cu spanac, branza si oua, pe care o pregatesc italienii pentru lunea Pastelui. Pregatirea acestei tarte este poate putin mai migaloasa, cel putin la prima vedere, dar rezultatul este mai mult decat satisfacator, caci vom fi foarte incanatati atat de gustul, cat si de aspectul acestei tarte. In plus, eu am modificat-o putin, dupa gustul meu, dar si pentru a o prepara mai rapid, folosind o foaie de aluat de foietaj din comert.

PREPARARE:
(o tarta cu diametrul de 18cm)

500 g spanac
1 ceapa medie
1 praf nucsoara
sare
piper
5 linguri ulei ulei
60 g parmezan ras
100 g cascaval ras
250 g ricotta
1 lingura faina
8 oua
1 foaie de aluat de foietaj

PREPARARE:

Decongelam foaia de aluat. Daca folosim spanac proaspat il curatam si il spalam, il oparim in apa fiarta, il scurgem si-l lasam la racit. Va sta sa se scurga bine de tot, apoi il dam prin masina de tocat pentru a obtine o textura foarte fina. Intr-un castron, amestecam spanacul cu ceapa tocata fin si calita, 1 ou batut, sare, piper, nucsoara si 20 g parmezan ras.

Batem ricotta cu 2 oua si o lingura de faina. Intindem foaia de aluat, o taiem astfel incat sa acoperim fundul tavii, peretii, dar si tarta la final. Dupa ce intindem aluatul in forma pe fundul acesteia si pe pereti, il ungem cu ulei, apoi punem spanacul. Il acoperim cu un strat de ricotta.

Spargem restul de oua astfel incat ne ramana galbenusul intreg, in mici gauri realizate cu lingura in ricotta.

Presaram restul de parmezan ras si cascavalul ras, apoi punem “capacul” tartei. Daca ramane aluat realizam diverse ornamente.

Intepam cu o scobitoare aluatul in mai multe locuri, apoi o punem la copt.

O vom coace la 180°C timp de 55-60 minute.

Servim tarta calda.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook