contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta In Trei Culori

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Tartele sunt ideale pentru umplutura lor variata. Simplu de pregatit, tartele cu legume sunt o modalitate foarte buna de a adapta diverse sortimente de legumele într-un mod atractiv si gustoas. Am facut o tarta unde am combinat spanac cu ardeiul rosu, adaugand si o crema de branza a rezultat aceasta tarta in trei culori.

Ingrediente:
Aluat fraged:
* 400 g faina alba de cozonaci
* 1 pachet de unt        * 1 oua
* 1-2 lg apa foarte rece           * sare

 

 

Umplutura de spanac:
* 500 g spanac congelat
* 1 ceapa medie         * 1 ou
*2 catei de usturoi
Umplutura de branza:
* 250 g branza dulce si sarata
* 3-4 lg de smantana         * 1 ou
* vegeta          * piper alb
* 4-5 ardei California rosii

 


Mod de preparare:
Se pun cubuletele de unt si sarea peste faina si cu varful degetelor se incorporeaza untul in faina, pana cand aspectul compozititei devine "nisipos". In acest moment se adauga apa si oul, framantand usor aluatul. Consistenta aluatului, cand este gata, trebuie sa nu fie elastica. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se pune la frigider pentru 30 de minute.
Intr-o tigaie se soteaza usor usturoiul si ceapa tocate marunt intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga spanacul, amestecand pana capata o consistenta cremoasa.


Intr-un bol se amesteca branza, smantana, oul si se condimenteaza cu vegeta si piper alb. Ardei se coc, se curata de pielita si se taie in 2-3 bucati.
Se incepe construirea tartei. Intr-o forma de tort de 23 cm diametru, se intande aluatul fraged cat mai subtire, imbracand si pereti formei. Ce depaseste marginea se va inlatura. Se presara putin pesmet, apoi se intinde jumatate din compozitia de spanac. Se adauga peste un strat de ardei rosii copti.


Urmeaza tot amestecul de branza, dupa care inca un strat de ardei rosii copti. Se incheie cu restul de spanac. Din resturile de aluat se pot face diferite benzi puse in raze sau sub forma de impletitura. Se unge tarta cu ou batut, apoi dam la cuptorul incins in prealabil pentru cca. 30-40 de minute. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com